500 книги, събрани от дарителската кампания „Книги за Братислава“ днес тръгват към словенската столица и ще бъдат предадени на директора на българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава Добрина Банова, на учителите и всички ученици.

Това съобщиха днес от Североизточно държавно предприятие /СИДП/, организатор на проявата заедно с Изпълнителна агенция по горите /ИАГ/ и Югозападно държавно предприятие /ЮИДП/.

Благотворителната кампания „Книги за Братислава“ е част от проекта „Земите и горите на орела“. Целта му е да бъде защитен малкият креслив орел, а работещите по него държат децата в страната и зад граница да разберат защо е важно да поддържаме екологичното равновесие, какво трябва да направим, за да опазим ценни хабитати обитавани от животни, птици и влечуги, които са важни за всички нас, обясниха организаторите.

В дарителската кампания се включиха много граждани, книжарници, експерти и служители от ловни и горски стопанства, а най-много томове с българска художествена литература събраха преподаватели и ученици от СУ „Христо Ботев“ в Айтос.

ШУМ.БГ