От днес стартира Национален конкурс за литературно ученическо есе на тема „Значението на Парламента и ролята на народния представител в управлението на държавата”, организиран от Фондация „Спортен Плевен” с подкрепата на Министерството на образованието и науката /МОН/ и под патронажа на депутата от 47-то Народно събрание Антония Димитрова.

В него могат да се включат ученици от 8 до 12 клас. Есетата трябва да се изпратят на имейл адреса на Фондацията: plevensports.foundation@gmail.com.

Всяко есе трябва да съдържа информация за име, презиме и фамилия на участника, телефонен номер и електронен адрес на участника и училището, където учи. Есето трябва да е в обем до три печатни страници формат А4, двустранно подравнени и разредка на редове и абзаци 1,5, с шрифт: Times New Roman с размер 12; формат: DOC или DOCX на Microsoft Word.

От комисия ще бъдат отличени 10 есета на ученици, по двама във всяка възрастова група и те ще бъдат обявени във фейсбук страницата на Фондацията: https://www.facebook.com/plevensportsfoundation.

Наградата за отличените ученици ще бъде посещение на Народното събрание на 26 май, запознаване с работата на Парламента и наблюдение на пленарно заседание.

ШУМ.БГ