В квартал „Боян Българанов“ вече има новоизградена улица, която се намира успоредно между ул. „Ген. Радецки“ и „Ген. Драгомиров“, непосредствено зад супермаркета. Направени са нови бордюри и тротоари, монтирано е LED осветление и предстои новата улица да бъде именувана, съобщиха от общинския пресцентър днес.

Към момента основен ремонт с обновяване на бордюри, тротоари, основата на пътя и асфалтова настилка се извършва и на улица „Иван Кръстев Ивански“ в квартал „Дивдядово“. „Ремонтът започна още през миналата година, но по време на строителството се появиха редица усложнения, които трябваше да бъдат отстранени. Наложи се изграждането на нов водопровод и на нови канализационни отклонения, които бяха изпълнени от общината съвместно с ВиК“, припомниха от пресцентъра на Общината.

Предстои цялостно обновяване на междублоковите пространства и асфалтиране на двата паркинга пред жилищните сгради на ул. „Владайско въстание“ № 5 и 7, включени в списъка за текущи ремонти през тази година. Вече са изградени новите бордюри и тротоари, направена е основата от трошен камък, предстои полагането на асфалтовата настилка, а Общината предостави черноземна пръст за оформяне на пространства за градинки, които живеещите в двата блока ще поддържат.

Пак в района предстои да се асфалтира участъка по бул. „Мадара“, където пресичаше железопътна линия. Ремонтните дейности в града продължават и на ул. „Вит“.

Изпълнител е фирмата „Автомагистрали – Черно море“ АД.

ШУМ.БГ