В последен мач от редовния сезон хандбалистите на „Шумен“ спечелиха срещу „Добпруджа“ в Добрич с 43:23 (21:10“. В същото време „Спартак“ Варна загуби при гостуването си на лидера „Локомотив“ Горна Оряховица. Това отреди второто място на шуменци в класирането, както и предимство – един домакински мач повече в плейофите, където играе със "Спартак".

В срещата срещу „Добруджа“ шуменци нямаха проблеми да стигнат до победата, въпреки че както и срещу „Левски“ в състава липсваха част от играчите, които треньорът „Чавдар Чернев пуска в игра. Всички, на които Чернев гласува доверие в мача се представиха на високо ниво и закономерно „Добруджа“ не успя да се справи с шампионите.

„Искам да изкажа огромната си радост и благодарност към моя отбор, защото момчетата играха с настроение. В съблекалнята след мача си пожелахме със същата агресия и желание да играем и в турнира за Купата на България, а след това и в плейофите“, заяви треньорът на шуменци Чавдар Чернев след мача, цитиран от пресцентъра на клуба.

Преди а започнат плейофите за шампионската титла, на  9 и 10 април предстоят финалните двубои от турнира за Купата на България по хандбал. Домакин на срещите е Велико Търново. В единия полуфинал „Шумен 61“ играе с  „Осъм“ (Ловеч), в другия „Пирин“ (Гоце Делчев) среща „Локомотив“ (Горна Оряховица).

ШУМ.БГ