Двама мъже от Шумен преспаха в полицейския арест, след като полицаи установиха, че притежават наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Полиетиленов плик с около 1 г суха тревна маса и топче с бяло прахообразно вещество са открити в 23-годишен мъж. Той бил проверен от служител на охранителна полиция около 7 часа сутринта в събота на пешеходната зона на бул.“ Славянски“ в Шумен, близо до паркинга на пл. “Кристал”.

Пред полицая мъжът казал, че в полиетиленовия плик има марихуана.. Тремата и бялото прахообразно вещество са иззети, ще бъдат изследвани в лаборатория. Шуменецът е задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, за извършено престъпление по чл. 354 „А“ от НК е образувано бързо производство.

Три часа по-късно в съботния ден криминалисти проверили жилища в кв. „Тракия“ и на ул. „Самара“. В първото 22-годишен шуменец бил на квартира, а на второто имал адресна регистрация.

На двете места са намерени и иззети две стъклени ампули с около 1,5 г  метамфетамин, около 22 г. канабис и хапче „екстази“. Веществата ще бъдат изследвани. 22-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Работата по документиране на образуваното досъдебно производство за притежание на наркотични вещества продължава.

ШУМ.БГ