Мъжкият отбор на „Шумен“ в пореден мач се оказа на секунди от победата, но отново малко късмет не му достигна и трябваше да се примири с 20-то поражение за сезона. В зала „Диана“ в Ямбол местният тим се наложи над шуменци с 93:88.

Домакините трябваше да дочакат последните секунди на мача, за да се поздравят с победата. „Ямбол“ имаше превъзходство в началото на срещата, но „Шумен“ не позволи разликата в точките да стане голяма и дори в средата на втората част поведоха в резултата. „Ямбол“ успя да си върне предимството и на полувремето поведе с 55:50.

След почивката домакините отново успяха да дръпнат с 8 точки, „Шумен“ се доближи до 2, но след 8 поредни точки на Константин Тошков от домакините разликата отново скочи до 10 при 70:60 в средата на третата четвърт. Серия от 12:2 за „Шумен“ доведе до изравняване на резултата при 72:72, но в края на частта домакините поведоха със 76:72. Последва ново изравняване в началото на четвъртата част, а минута и половина преди края на мача отборът на „Шумен“ обърна резултата в своя полза за 84:82. След размяна на кошове, при оставащи 5 секунди Маринов реализира за 89:88 за „Ямбол“ и бе фаулиран. Той пропусна от наказателната линия, но домакините овладяха борбата, а Тошков се разписа за 91:88 след нарушение срещу него, последва нова точна стрелба и така „Ямбол“ успя да стигне до успеха.

След тази загуба „Шумен“ загуби и теоретически шансове за последното 8 място, даващо право на участие в плейофите, тъй като разликата между „Ямбол“ и шуменци е 5 победи при оставащи 4 мача до края на редовния сезон.

За „Шумен“ в зала „Диана“ Маркъс Майърс реализира 27 точки, Александър Милов -  21 точки като записа и 10 борби. Деян Биелич се включи със 17 точки и 11 борби.

В следващия кръг от НБЛ, в събота „Шумен“ гостува на „Спартак“ в Плевен.

ШУМ.БГ