Носителите на купата на България хандбалистите на „Шумен 61“ ще се опитат да спечелят трофей за втора поредна година. Финалната четворка в надпреварата се събира във Велико Търново тази събота и неделя, за да определи най-добрият тим в турнира.

В събота са полуфиналните срещи, където играят „Осъм“ Ловеч и „Шумен“ и  „Пирин“ Гоце Делчев и „Локомотив“ Горна Оряховица. Срещите са в ДСК „Васил Левски във Велико Търново и са от 15,00 часа и 17,00 часа.

В неделя е финалът на турнира. Той е насочен да 14,00 часа. Преди него ще се изиграе срещата за трето - четвърто място, като началния съдийски сигнал ще бъде даден в 12,00 часа.

От Българската федерация по хандбал уточняват, че най-много трофеи от турнира Купа България при мъжете има ХК „Локомотив“ (Варна) – 11. ХК ЦСКА е печелил турнира 10 пъти, НСА – 5 пъти. ХК „Шумен“ и ХК „Порт“ (Бургас) са вдигали Купата по три пъти, едно първо място в турнира има и „Пирин“ (Гоце Делчев). За „Локомотив“ (ГО) или „Осъм“ евентуален триумф във Велико Търново ще бъде първи в историята на двата клуба.

ШУМ.БГ