От началото на април полицията работи по два случая на кражба на дизелово гориво от товарни автомобили. Кражбите са извършени от паркинги на бензиностанции в Шуменско. Общото количество на задигнатото гориво е около 620 литра.

Вчера 48-годишен мъж от Русе, водач на тежкотоварен автомобил Волво със софийска регистрация, е подал рано сутринта сигнал до полицията за кражба на гориво. По негови данни той спрял на паркинг край бензиностанция на АМ “ Хемус“ край Нови пазар. За времето от 20:30 часа на 12 април до 02:00 часа на 13 април крадец, неизвестен досега  задигнал около 250 л.  дизелово гориво. По случая полицията е образувала досъдебно производство, съобщиха от ОДМВР в Шумен.

В началото на април беше извършена кражба и на 370 л.  дизелово гориво от резервоар също на товарен автомобил Волво. Сигнал за кражбата бил приет малко след 10:30 часа на 2 април от водача на тежкотоварния автомобил - молдовски гражданин. Той обяснил, че кражбата е станала за времето от 21 часа на 1 април до сутрешните часове на следващия ден. Автомобилът бил паркиран на паркинг в бензиностанция на АМ “ Хемус“, близо до село Енево. И по този случай е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ