С образователни уроци, дискусии и мултимедийни презентация на тема „Екологичното равновесие на Земята" започнаха инициативите на шуменската екоинспекция по повод Деня на Земята.

През тази година темата за Деня на Земята е: „Инвестираме в нашата планета" и на фокус се поставя екологичната и социална политика, зелените технологии и иновативното мислене, устойчивото развитие, както и акцент за изменението на климата и начините за справяне с проблема.

Екоексперти вече се срещнаха с деветокласниците от СУ „Сава Доброплодни". След образователния урок, дискусия и мултимедийна презентация на тема „Екологичното равновесие на Земята", учениците, подпомогнати от преподавателите по химия и биология, засадиха няколко иглолистни вида растения.

През идната седмица уроците продължават с десетокласниците от СУ „Йоан Екзарх Български", както и засаждане на иглолистни видове в двора на хуманитарната гимназия. В засаждането ще се включат и по-големите ученици. Предвидена е и среща с третокласници на СУ „Панайот Волов", които ще се включат в екобеседа на открито по темата за опазване чистотата на въздуха и те също ще засадят свое иглолистно дърво в двора на училището.

ШУМ.БГ