Доброволното формирование към Община Шумен за  защита от бедствия, аварии, пожари и извънредни ситуации спечели първото място и вдигна отборната купа на провелия се в Девня преглед на  доброволните формирования от област Варна, съобщиха от пресцентъра на общината.

Доброволците от Бяла, Девня, Дългопол, Варна и Шумен се състезаваха днес в двора на закритата преди няколко години гимназия „Константин Драганов Кумановски“ в Девня. Надпреварата се проведе в три дисциплини: пренасяне на пострадал с носилка, построяване на смесена водопроводна линия и бойно разгръщане от мотопомпа.

Шуменци се класираха на първо място в първата дисциплина, във втората дисциплина останаха на четвърто място. В третата отново бяха най-добри и спечелиха златното отличие. В отборното подреждане Доброволното формирование към Община Шумен заслужи златния медал и купата.

Организатори на събитието са Община Девня и Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението – Варна.

По-късно днес доброволците на Шумен гостуваха на кмета Любомир Христов. По време на срещата с тях той им благодари за готовността да помагат на населението в тежки ситуации, за добрата подготовка, която са показали на самото състезание, и им пожела още успехи и  здраве на всички тях и на техните семейства.

ШУМ.БГ