Благодарение на богатия опит и иновации в създаването на надеждни решения за отопление и климатизация, компанията „НЕС – Нови Енергийни Системи“ ООД успешно се затвърди като предпочитан и разпознаваем лидер в производството на обширна продуктова гама от изделия за бита и индустрията, използващи алтернативни източници на енергия – слънце и биомаса.

Компанията, известна с търговските си марки SUNSYSTEM & BURNIT, разполага с много добре развити дистрибуционни канали и партньорска мрежа, простираща се сред 70 държави на 5 континента, като близо 90% от продуктите на компанията се реализират зад граница.

Следвайки промишлените цели и амбиции, „НЕС“ придоби нова производствена площадка. Целите на новия завод са текущата продукция на високообемни бойлери да се увеличи с 30% и да бъде пусната нова производствена линия за битови електрически бойлери. Автоматизираната линия ще е проектирана да работи с капацитет от 10 000 бойлера месечно с възможност в дългосрочен план производителността да бъде удвоена. Заводът вече е построен и разполага с ново, високотехнологично оборудване, а производствените линии са отчасти в експлоатация.

Новите производствени мощности са разположени в близост до действащия завод на компанията в гр. Шумен и заемат площ от 3 000 кв.м без административната сграда. Планирано и вече започнато е допълнителното разширяване на завода с още 6 000 кв.м, което ще бъде завършено през септември. Нови 100 работни места са вече факт, като „НЕС“ предвижда с официалното откриване на завода да бъдат открити общо 200. Това не само ще благоприятства за разрастването на компанията, но и ще допринесе за развитието на града. В допълнение обучителен център за професионална квалификация ще бъде отворен както за служители на „НЕС“, така и за всеки, който желае да придобие сертификат за заварчик.

Според „НЕС“ качеството е част от създаването на всеки един продукт. Когато пътят към гарантирано на 100% качество е заложен в ценностите на фирмата, успехът и видимите резултати идват сами. Това, което отличава шуменската компания, затвърждава пазарните ѝ позиции и води до още по-голямо развитие

 

Платена публикация