Мъжкият хандбален тим на „Шумен“ спечели първата среща от полуфиналните плейофи на  шампионата срещу „Спартак“ Варна с 32:26 (20:9).

Двубоят се игра в зала „Арена Шумен“, а домакините направиха силно първо полувреме, след което си осигуриха голяма преднина в резултата. „Спартак“ направи много грешки през първата част, но през втората показа силна игра и максимално затрудни „Шумен“.

Изненадващо, с оглед досегашното представяне на „Спартак“, „Шумен“ поведе с 10:1 след десет минути игра. Шуменският състав игра силно в нападение и защита и се възползва максимално от многото грешки, които направиха варненските играчи. Разликата в головете достигна и до десет при 14:4, а на полувремето шуменци се оттеглиха с аванс от 11 попадения – 20:9.

През второто полувреме „Спартак“ направи играта си, която показваше в мачовете от редовния сезон. Варненци започнаха да стопяват голямата разлика в головете, а в играта на „Шумен“ на моменти настъпваше спад. Шуменци направиха и много пропуски в нападение. Въпреки сърцатата игра на „Спартак“, „Шумен“ съумя да запази предимството си и да спечели срещата.

Вторият мач от полуфиналите е на 22 април във Варна. При победа на „Спартак“ предстои трета среща, която отново ще е в Шумен.

В другия полуфинал „Локомотив“ Горна Оряховица спечели срещу „Пирин“ Гоце Делчев с 24:22 (12:10).

ШУМ.БГ