Между 30 и 72 лв. за час ще се струва ползване на новопостроените зала и игрище над стадион „Панайот Волов“. Цените са предложени от общинското предприятие „Общински жилища и имоти“, което ще стопанисва и тази спортна база, и предстои да бъдат разгледани от Общинския съвет на сесията на 28 април.

Отбори от колективните спортове ще плащат 72 лв. на час с ДДС, за да използват залата или игрището. Ако искат да ползват едно от двете съоръжения за повече време, то цената за до 4 часа е 180 лв. с ДДС.

В предложения ценоразпис е посочено, че залата може да се използва за тренировки или състезания за тенис на корт. За час двама участници в събитието ще плащат 30 лв. с ДДС, а ако са четирима – 42 лв. с ДДС на час.

В предложението за наемни цени на новопостроените с отпуснатите от министерски съвет 3 млн. лв. зала и игрище е посочено, че те ще се ползват приоритетно от спортуващите в Ученическа спортна школа „Хан Крум". Само в незаетите от школата часове комплексът ще се предоставя за ползване на спортни клубове и желаещи да спортуват срещу заплащане.

Все още няма посочена дата от община Шумен кога новата спортна база ще може да се използва.

ШУМ.БГ