Дублиращият отбор на „Шумен“ приключи редовния сезон в ББЛ А група – Изток подобаващо с победа. Шуменци се наложиха над Икономически университет Варна с 81:48 в отложен мач от 9 кръг на първенството. Така с 13 победи и само 2 загуби „Шумен“ оглави групата. ИУ остава на второ място, с равен брой победи – по 11 с „Шоутайм“, но с по-добри показатели в преките двубои.

Шуменци бяха колебливи в играта само в началото на мача с ИУ. След това взеха контрола над мача и стигнаха до категоричната победа. В последната четвърт треньорът Янко Янков пусна на терена  и кадетите на клуба, които показаха, че може да им се разчита в бъдеще. Станислав Бънков се включи силно в нападение с няколко точни изстрела, Ивелин Йорданов пък показа добра защита и също се разписа.

За „Шумен“ пореден силен мач записа Милош Чойбашич – 14 точки и 18 борби. Йоан Йоргов също бе с основен принос за победата – 14 точки и 9 борби. Също с 14 точки завърши Виктор Серафимов, а 10 точки и 4 асистенции бяха записани на името на Аристидис Папатеодору.

Започват и плейофите в ББЛ А група – Изток, като „Шумен-2“ почива в първия кръг.  В едната среща се изправят „Шоутайм“ и „Шабла“. Победителят от тази серия се изправя срещу ИУ, а „Шумен-2“ ще играе с победителя от серията между „Светкавица“ Търговище и „Ънстопабъл“ Добрич. Играе се в серия до 2 победи.

ШУМ.БГ