Над 80 деца събра в Шумен първият турнир от веригата „Шахматни сезони“. Броят на състезателите до момента е рекорден за надпреварата от веригата, организирана от СКШ „Шумен“. От клуба се  е наложило даже да откажат заявки за участие, заради ограниченото време и пространство.

Надпреварата „Шахматна пролет“, която е по ускорен шах, се проведе в базата на шуменския клуб на ул. Панайот Волов“. В турнира участваха състезатели от 8 до 14 години от цяла България.

Домакините раздадоха грамоти за участие на всички малки шахматисти, а първите трима във възрастите до 8 г., 10 г., до 12 г. и до 14 г. получиха и медали и предметни награди.

Победител при най-малките на „Шахматна пролет“ стана Стоян Илиев от ШК „Варна.. Първи при децата до 10 години е украинецът Денис Карташов, а при шахматистите до 12 г. турнирът бе спечелен от Александър Атанасов от ШК „Славия“. При състезателите до 14 г. най-добре в турнира се справи Теодор Цветанов от ШК „Плевен ХХI“.

В генералното класиране за веригата в турнир А (за деца 8 и 10 г.) поведе Денис Карташов. В турнир Б (за деца 12 и 14 г.) в класирането първи е Александър Атанасов.

До края на годината от веригата предстоят турнирите „Шахматно лято“, Шахматна есен“ и „Шахматна зима“, след които ще станат ясни и победителите в крайното класиране.

ШУМ.БГ