Шуменската полиция стартира днес инициатива по пътна безопасност, насочена специално към младите и бъдещи водачи. Тя е озаглавена „Шофирайте разумно! Животът е с предимство“.

През последните 5 години в областта са станали 3716 пътнотранспортни произшествия, от които 594 тежки. За периода при катастрофи са загинали 87 участници в движението, а са ранени 683.

Стартът на инициативата бе даден от директора на ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов пред зрелостници от СУ “ Йоан Екзарх Български“. “Млади сте, обичате адреналина, настроението ви е приповдигнато, но моят апел е да обичате повече живота. Да пазите вашия, и живота на останалите участници в движението”, призова директорът на полицията.

Началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Веселин Георгиев напомни на дванайсетокласниците да спазват правилата за движение, да шофират с разумна скорост и да бъдат внимателни, когато са зад волана.

Учениците изгледаха 20-минутен филм, направен специално за инициативата от шуменската дирекция на полицията. В него по въздействащ начин – чрез видеокадри от новинарски емисии, снимки и разкази на журналисти са показани последствията от безотговорното и неразумно шофиране.

Видеото ще бъде прожектирано пред абитуриенти от  всички училища в Шуменско.

ШУМ.БГ