„Балкан“ Ботевград записа трудна победа при гостуването си на „Шумен“ в мач от 26-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ). Вторият в класирането в редовния сезон победи със 73:67 в зала „Арена Шумен“, като изкова успеха си със силни минути в третата четвърт на мача.

Гостите от Ботевград започнаха много добре двубоя и поведоха със 7:2. „Шумен“ обаче бързо обърна резултата в своя полза, поведе и първата част завърши при 20:17 в полза на домакините.

Шуменци запазиха лидерството си почти до края на полувремето. В края на втората част „Балкан“ успя да изравни и да поведе след 20 минути игра с 35:34.

След почивката „Балкан“ показа класа и въпреки че на моменти имаше затруднения успя да дръпне в резултата с 11 точки – 57:46. В последните десет минути от двубоя играчите на „Шумен“ успяха да стопят голямата разлика в точките до 4 – 69:65 минута преди края.  Но този път „Балкан“ не позволи да бъде изненадан и затвори мача в своя полза.

За „Шумен“ Деян Биелич завърши с 15 точки, 14 борби и 3 асистенции, а по 12 точки добавиха Маркъс Майърс и Георги Кендеров.

Дерик Маркс бе най-резултатен за „Балкан“ с 16 точки и 5 борби, Амад Рори се отчете с 14 точки и 4 борби.

В следващия кръг, който е последен за редовния сезон в НБЛ, „Шумен“ посреща „Черно море“. Двубоят е на 26 април от 19,00 часа в зала „Арена Шумен“.

ШУМ.БГ