4 тежкотоварни автомобила са се ударили на пътя Смядово - Веселиново в местността "Цонкова барака", съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Шумен.

Един от водачите е откаран за преглед в шуменската болница. По данни на пътна полиция се е образувала дълга колона от автомобили, тъй като единият от камионите се е обърнал на пътното платно.

Създава се организация за обходен маршрут, уточниха от полицията. От там апелираха  водачите, които минават през този участък да шофират с повишено внимание.

По-късно от пресцентъра на полицията уточниха, че по първоначални данни водач на камион, пътувал към Шумен, е навлязъл в лентата за насрещно движение, срещу него е идвал друг тежкотоварен автомобил с пловдивска регистрация. Първият шофьор направил опит да избегне удара, но не успял и двата камиона се сблъскали. След това последвал лек удар от движещи се към Шумен други два камиона.

Всички шофьори са тествани за алкохол и пробите им са отрицателин.

В болница за преглед е откаран водачът на камиона с пловдивска регистрация. Мъжът е контактен.

Очаква се движението да бъде затворено поне 3 часа. Създадена е временна организация- пътуващите към Шумен се отклоняват през село Риш- Върбица и Велики Преслав. Пътуващите в посока Бургас към Велики Преслав - Върбица- Риш.

Малко преди 20,00 часа от полицията съобщиха, че движението в района на Смядово е възстановено. Пътното платно е обезопасено и изчистено.

ШУМ.БГ