Отборът на момчетата на Шумен до 14 г. се класираха на четвърто място в турнира по баскетбол за Купа “Овергаз” в Ямбол, съобщиха от клуба. В надпреварата участваха осем отбора – Буба баскет, Делфин, Дунав, Рилски спортист, Светкавица, Шумен, Тунджа и Сливен.

Шуменският отбор записа три победи в своята група – срещу Светкавица със 79:58 срещу БУБА Баскетбол с 69:61 и срещу Рилски спортист с 68:24. С това момчетата от Шумен спечелиха групата си и се класираха на полуфинала.

В полуфинала Шумен срещна домакините от Туднжа Ямбол, срещу когото изиграха много борбен мач, но отстъпиха с 52:42. Шуменци поведоха в началото, но Тунджа не позволи разликата да стане голяма и със силна защита през второто полувреме обърна мача, за да спечели и да се класира за финала.

В мача за 3/4 място Шумен се изправи в нов двубой срещу БУБА Баскетбол. Срещата бе много оспорвана от самото начало. Буба взе крехка преднина от 5-6 точки в първата част, което поддържаше почти през целия двубой. Три минути преди края софиянци водеха с 9 точки – 60:51, но шуменските момчета проявиха силен характер и успяха да стопят изоставането си до само 1 точки. За съжаление времето до края бе съвсем малко и шуменци трябваше да фуалират, а БУБА реализира два от шестте си изпълнени наказателни и затвори мача при 68:66, поздравявайки се с бронзовите медали.

Турнирът за купа „Овергаз“ се организира от БК Тунджа Ямбол, фирма “Овергаз” и община Ямбол.

ШУМ.БГ