"Индустриален парк Шумен" АД има счетоводна печалба в размер на 564 хил. лв. за 2021-ва. Това означава, че за поредна година община Шумен, съдружник в дружеството с 40%, ще получи дивидент. Размерът му ще бъде гласуван на насроченото за 20-ти юни Общо събрание.

Предложението е дивидентът да бъде в размер на 50% от печалбата. От тях основният акционер “Ники” БТ" ще вземе 169 440 лв., а община Шумен 112 960 лв. Другата половина от печалбата ще остане във фонд “Задължителни резерви” /10%/ и неразпределена печалба /40%/.

Друго решение, което ще вземе общото събрание на Парка, е да се гласува нов Съвет на директорите поради изтичане на 5-годишния мандат на стария. От страна на “Ники БТ” ще останат досегашните членове на борда – Николай Тончев, Тончо Тончев и Елеонора Тончева. Община Шумен също залага на старите си представители в Борда – шефът на строителната дирекция Валентина Йорданова и архитект Галин Антонов.

Изтеклата 2021-ва не е най-силната за "Индустриален парк Шумен" АД. През 2019-та дружеството излезе на печалба от над 2 млн. лв.

ШУМ.БГ