Почина музикантът Анди Флетчър от "Депеш Мод". Новината съобщи известната група на официалната си страница във "Фейсбук".

Флетчър почина на 60 години. Все още не се знае каква е причината за смъртта му.

Той е един от основателите на "Депеш Мод" и мениджър на групата.

"Шокирани сме и изпълнени с непреодолима тъга от преждевременната смърт на нашия скъп приятел, член на семейството и колега от групата Анди "Флеч" Флетчър", казаха музикантите в изявление в официални профил на групата в "Инстаграм". "Флеч" наистина имаше златно сърце и винаги се отзоваваше, когато имаш нужда от подкрепа, оживен разговор, солидна доза смях или студена бира."

Андрю Джон Ленард Флетчър е роден на 8 юли 1961 г. в Нотингам. Започва да учи музика в края на 70-те години на миналия век, като по същото време заедно с училищен приятел създава групата No Romance In China, където свири на бас китара.

Впоследствие Флетчър се мести в град Базилдън, където основава групата Composition Of Sound с Кларк и Мартин Гор. По-късно певецът Дейв Гаан се присъединява към групата и тя е преименувана на Depeche Mode. В края на 1981 г., малко след издаването на дебютния им албум Speak & Spell, Винс Кларк напуска. По-късно мястото му беше заето от Алън Уайлдър, който бе част от групата от 1982 до 1995 година.

Флетчър, говорейки за ролята си в Depeche Mode в документалния филм "101" от 1989 г., каза: "Мартин е автор на песни, Алън е добър музикант, Дейв е вокалист, а аз се бъркам."

Дневник