Най-малко 32-ма души загинаха при огромен пожар в депо за контейнери близо до бангладешкия пристанищен град Читагонг, ранените са над 150. Това съобщава "Ройтерс".

Читагонг се намира на 216 км южно от столицата Дака.

Пожарникари се борят да овладеят огнената стихия (и сред тях има жертви). Властите предупреждават, че броят на жертвите и ранените може да нарасне, пише БТА. Според здравните власти част от ранените са в критично състояние.

Пожарът се разразил около полунощ след взривове в контейнер, пълен с химикали. Депото е на нидерландско-бангладешката компания "Би Ем Инланд". В него е имало около 5000 контейнера. Там се обработвали товари за експорт и внос.

Експлозията разтърси района и строши прозорците на съседните сгради, пише "Ройтерс".Международната организация за труда предупреждава, че макар Бангладеш да се превърна във втория най-голям износител на дреги и да процъфтя от това в последното десетилетие, инфраструктурата и институционалнтата подготовка за индустриална безопасност още е в зародиш. Миналия юли 54-ма души загинаха във фабрика за преработка на храни, а през 2020 г. 70 - при пожар в квартал в столицата Дака, изграден преди векове.

Дневник