Завърши ремонтът на ул. „Вит“ в Шумен, като изцяло са обновени бордюрите, тротоарите и асфалтовата настилка, съобщиха от пресцентъра на общината.

Оттам допълниха, че асфалтирането на улици и изграждането на нови тротоари в града продължава. През следващата седмица предстои полагането на износващия пласт асфалт по ул. „Фридрих Енгелс“ и на Хорището в „Дивдядово“, след което ще започнат предвидените ремонтни дейности и по улиците „Тодор Петров“ и „Петър Енчев“ в квартала.

Строителни работи има и по ул. „Добруджа“. Там ще има цялостно обновяване на улицата в отсечката от бул. „Мадара“ до ул. „Съединение“. В момента се поставят нови бордюри, отстраняват се старите плочи, като на тяхно място ще бъдат изградени нови тротоари от асфалт от двете страни по протежението на целия участък.

Вече е започнало асфалтирането и на новото кръгово кръстовище на Индустриалния парк в Шумен, което е на републиканския път 1-2 (старият път за Варна). То осигурява вход към периферната част на парка от северната страна на Подзона В. Паралелно с новото строителство се извършва ремонт и на съществуващото кръгово кръстовище пред входа на Индустриалния парк. Средствата за новата пътна инфраструктура там са в размер на 928 333 лв. без ДДС. Те бяха отпуснати с постановление на МС в края на 2019 г. по проект. Част от парите ще отидат и за изграждане на ново осветление от бензиностанцията на "Петрол" в кв. "Тракия", през Детелината, до кръговото кръстовище. Изпълнител на дейностите e „Автомагистрали Черно море“ АД.

ШУМ.БГ