Трима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол през последните 24 часа. Двама от тях са задържани за 24 часа, а на третия е отнета шофьорската книжка и регистрационните табели на автомобила, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

2,61 промила алкохол отчете дрегерът при проверка на 60-годишен мъж с адрес във Велики Преслав. Той шофирал Рено Лагуна с разградска регистрация и бил спрян за проверка малко след 23,00 часа снощи на ул. “Тича“ във Велики Преслав. Мъжът бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който показал 2,61 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 19,25 часа на 20 юли полицейски екип спрял за проверка до зърнобаза в село Сливак водач на лек автомобил Фолксваген Бора с шуменска регистрация. Зад волана бил 32-годишен мъж от село Черна. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени били 1,89 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „Б“ от НК.

В 9,20 часа вчера екип на РУ - Нови пазар спрял за проверка в централната част на града водач на Фолксваген Голф с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 29-годишен мъж от село Вълнари. Лъхал на алкохол. Изпробван е с алкотест дрегер, който отчел 1,08 промила алкохол в издишания въздух. Съставен му е акт за установено административно нарушение, отнет му е контролният талон, свидетелство за управление на мпс, свидетелството за регистрация на автомобила и двете регистрационни табели.

ШУМ.БГ