Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер беше нападната късно снощи с пистолет от неидентифицирано лице, показват кадри от местен телевизионен канал, но остана невредима и не са били произведени изстрели, предадоха световните агенции.

Инцидентът е станал пред дома на Киршнер в Буенос Айрес, където през последните дни се събираха стотици протестиращи, за да я подкрепят. Киршнер е бивш президент на Аржентина и в момента срещу нея има дело за корупция, извършена докато е била държавен глава.

На излъчените по телевизията кадри се вижда как мъж насочва пистолет в лицето на Киршнер насред тълпата и натиска спусъка, но пистолетът засича и не произвежда изстрел. Това става, когато Киршнер излиза от колата си и е заобиколена от свои привърженици. След като е посочен от събралите се хора, нападателят бил задържан от охраната на вицепрезидентката.

Местни медии съобщиха, че нападателят може да е бразилец. Според едно от най-популярните издания - "Кларин", името му е Фернандо Андрес Сабаг Монтиел - на 35 години.

Според неофициална информация оръжието е произведен в Аржентина полуавтоматичен калибър 380 Bersa. Пистолетът е бил с един куршум в цевта и с още 5 в пълнителя.

Дир.бг