Доставчикът на ИТ услуги "Луфтханза индъстри солюшънс", което е дъщерно дружество на германския авиопревозвач, и автомобилната компания "Ауди" направиха съвместна фирма, която ще разработва приложения, ще предлага консултантски услуги в областта на ИТ сигурността и ще разработването на облачни платформи, съобщиха от автомобилния производител. Аmplimind се очаква да заработи в края на 2022 г.

Управлението на компанията се поверява на вицепрезидента за индустрията и автомобилостроенето в Lufthansa Industry Solutions Нилс Бюринг, както и на главния изпълнителен директор на дигиталния филиал на Audi Бетина Бернхард.

С amplimind "Ауди" прави следващата стъпка в своята ИТ стратегия NEXT:IT. Новото съвместно предприятие има за цел да повиши ефективността на основната собствена дейност в областта на разработването на софтуер. Според главния информационен директор на "Ауди" Франк Лойдл суверенитетът върху експертизата за разработване на софтуер ще придобие значително стратегическо значение за компаниите през следващите години.

Това е и причината автомобилният производител в бъдеще да разработва съответните ИТ приложения и цифрови проекти със собствени средства. "Искаме да изградим и осигурим необходимото ноу-хау в дългосрочен план съвместно със силен партньор", допълва Лойдл.

Дневник