Полетите с еднопосочен билет от Русия са се разпродали за минути, след като президентът Владимир Путин обяви тази сутрин незабавната мобилизация на 300 000 запасняци, съобщава агенция "Ройтерс", цитирана от БТА.

Обръщението на Путин предизвика страх и паника, че на годните за мобилизация мъже повече няма да бъде разрешено да напускат страната, въпреки че военният министър Сергей Шойгу увери, че мобилизацията ще бъде ограничена само до онези, които имат опит като професионални войници, и че студенти и наборници няма да бъдат мобилизирани.

Въпреки това "Гугъл трендс" (Google Trends) показа рязко увеличение на търсенето в "Авиасейлс" (Aviasales), най-популярния сайт в Русия за покупка на самолетни билети. Данните на сайта показват, че всички директни полети от Москва до Истанбул и Ереван са напълно разпродадени. И двете страни не изискват визи на руските граждани.

Както е видно от скрийншота, билетът за полет от Москва до арменската столица Ереван струва 43 443 рубли, което е около 718 евро.

Дневник