Едни от най-непредвидените разходи в последно време, са тези по автомобилите. Специалистите от Maxcar съветват да се запознаете с различните компоненти, които собственоръчно може да поддържате, без да се налагат допълнителни ремонти. Редовното обслужване на колата ви с течности като антифриз, масло за двигателя и други, предотвратява закъсване на пътя и повикване на пътна помощ. Ремонти по двигателя и други вътрешни части могат да доведат и до електрически проблеми, в зависимост годината на производство, конфигурацията и предназначение на превозното средство.

Видове авточасти за коли

Експертите от Maxcar препоръчват да обърнете внимание на следните части, при които се наблюдават чести проблеми:

  • двигател — състои се от много компоненти и мощността му се измерва в конски сили или киловат часа;
  • спирачки — подпомагат за забавянето и спирането на превозното средство;
  • акумулатор — придава ток на колата, с помощта на който се стартира;
  • бордови компютър — “мозъкът” на колите, помагащ за всяко механични или техническо взаимодействие.

Ако разполагате със съвременен автомобил, изтеглете приложение на смартфона си, с което да следите състоянието му, съветват още специалистите от Maxcar.

С какви консумативи да се запасим?

Основните течности за средството ви са масло за мотора на автомобила, антифриз, спирачна течност, такава за чистачките, както и вода за разреждане. Експертите от Maxcar препоръчват допълнителни компоненти като LED крушки, чистачки и гуми да са на разположение постоянно. Инструментите също са необходими при явна намеса на място, ако се налага да смените акумулатора собственоръчно. При по-старите превозни средства, е необходимо да изчакате моторът да загрее до нужната температура, докато не стартирате. Специалистите от Maxcar съветват да се оборудвате с всичко нужно за поддръжка.

Универсални автоаксесоари за автомобили

В почти всеки онлайн магазин за авточасти, може да откриете каталог с различни варианти. Гумите и течностите могат да се прилагат при почти всяка една марка, стига конфигурацията и състава да съответстват съобразно препоръчаните от производителя. Зарядно за акумулатора също е наложително да имате зарядно устройство в багажника. Аптечката и светлоотразителната жилетка са задължителни от законов аспект. Експертите от Maxcar препоръчват да проверявате редовно нивото на маслото в двигателя, както и времето за смяна на консумативите.

maxcar.bg