Снуп Дог иска да пее на церемонията по коронацията на крал Чарлз на 6 май в Уестминстърското абатство. "Аз съм готов да изляза на коронацията", сподели рапърът преди британския вестник "The Sun".

В миналото американския певец имаше сложни отношения с Великобритания, след като през 2006 г. той беше арестуван за сбиване на лондонското летище Хийтроу. Тогава Снуп Дог получи забрана да влиза в Обединеното Кралство, която по-късно отпадна.


По време на турне на рапъра във Великобритания през 1994 г., много от британците отказали да отида на концертите му, защото по това време той е бил обвинен в убийство, за който впоследствие е бил оправдан, допълва "Билборд".

"Когато те се опитаха да ме изгонят от Англия, кралицата заяви, че внуците ѝ обичат Снуп Доги Дог. Така тя ме защити и разреши да бъда тук", каза певецът в интервю пред "The Guardian" през 2015 година. Рапърът подозира, че тогава принцовете Уилям и Хари са оказали голямо въздействие върху решението на покойната Елизабет Втора. В по-младите си години те били фенове на музиката му.

За момента обаче няма официална покана към Снуп да участва в коронацията на баща им.

Дарик