Баща и дъщеря Деп ще изгреят с работата си на Лазурния бряг. Джони - като крал, Лили Роуз - като най-сексапилната звезда на Америка.

Организаторите на фестивала в Кан обявиха, че оригиналният драматичен сериал на HBO "Идолът" ще бъде показан в официална селекция извън конкурса на тазгодишния кино форум.

"Идолът" е създаден съвместно от Сам Левинсън ("Еуфория" на HBO), Абел "The Weeknd" Тесфайе и Реза Фахим. Главните роли са поверени на Абел "The Weeknd" Тесфайе и Лили-Роуз Деп.

След като нервен срив проваля последното турне на Джоселин (Лили-Роуз Деп), тя е решена да върне статута си на най-великата и най-сексапилната поп звезда на Америка. Страстите й се разпалват от Тедрос (Абел "The Weeknd" Тесфайе), импресарио в нощен клуб с тъмно минало. Дали нейното романтично пробуждане ще я отведе до славни нови висоти или ще я повлече към най-дълбоките и тъмни дълбини на душата й?

В ролите освен "The Weeknd" и Лили-Роуз Деп са още Трой Съливан, Дан Леви, Да"Вайн Джой Рандолф, Илай Рот, Хари Неф, Джейн Адамс, Джени Руби Джейн, Майк Дийн, Моузес Съмни, Рейчъл Сенът, Рамзи, Сузана Сон и Ханк Азария.

A филмът е един от най-дългоочакваните. Милионите фенове на Абел нямат търпение да го видят как се въплъщава в роля. Още, когато излезе трейлърът фенове и фенки го разпространиха из социалните мрежи. "The Idol" идва точно навреме за Абел, който с последния си албум достигна до второ място в класацията в Обединеното кралство.

Колкото до откриването на фестивала в Кан за 2023-а, генералният делегат Тиери Фремо защити решението престижното място на откриването да бъде отредено на филма "Жана дю Бари", в който Джони Деп е в ролята на Луи XV.

Седемдесет и шестото издание на кинофестивала в Кан ще се проведе от 16 до 23 май. Джони, който отдавна не сме виждали на голям екран, си партнира с френската актриса и режисьорка Маиуен Льо Беско, известна като Маиуен. Тя е освен в главната роля, също така и режисьорка на лентата. Дамата имат доста горещи сцени, става видно от трейлъра, който бе пуснат съвсем наскоро, а кралят изглежда доста страстен.

"Жана дю Бари" е биографичен филм за прочутата майсторка от XVIII в., екзекутирана през 1793 г. по време на Френската революция.

Дир.бг