Непрекъсващите скандали около главния прокурор Иван Гешев вдъхновиха графити-артистът emircA за най-новата му творба.

Стенописът на ул. "Любен Каравелов" в София показва как Гешев е приклекнал до боядисана в червено стара кутия от електрическо табло и изчаква момента, за да натисне детонатора.

"Фойерверки: да създадеш запис, за който си наясно, че ще представиш пред широката публика, и през целия разговор да повтаряш как служиш на родината в името на децата и си борец за правдини, е почти същото като да си заложиш сам бомба", пише авторът на графита в Instagram.

Това не е първата политическа улична "карикатура" на emircA. През последните години той рисуваше бившия председател на Народното събрание Цвета Караянчева с емблематичната ѝ реплика "Ходи пеша", Бойко Борисов зад "решетките" на метална врата, както и "вталения" Делян Пеевски, който се завърна в политиката след санкциите "Магнитски" с променена външност.

Иван Гешев присъства и в други стенописи на emircA - например като "херувим", над който стои надпис "Само Бог може да ме съди", или като стереотипния квартален "клечащ славянин" с каскет и анцуг на adidas.

Dnes.bg