Българин с британско гражданство е издълбал "Иван+Хeйли 23" на стена на Колизея преди няколко дни, съобщиха днес британските медии, позовавайки се на информации в Италия, предаде БНТ. Той е заснет, докато издълбава имената в каменните стени с помощта на връзка ключове, миналия петък - 23 юни.

По информация на MailOnline мъжът е българин и е роден в Ловеч, има и британско гражданство. Работи като фитнес треньор в Бристол, но и като шофьор на доставки. Полицията е изпратила писмо на адреса на заподозрения, за да го информира, че срещу него се води разследване. Приятелката му обаче не е обект на разследването.

Ако Иван бъде признат за виновен, той може да получи глоба от 15 000 евро и затвор до 5 години. Смята се, че Хейли управлява собствен бизнес за спортно хранене и двамата живеят заедно в предградието "Кейншам", недалеч от фитнес залата "Лонгуел грийн", където Иван е треньор.

Не за първи път Колизеят става обект на вандалска проява. През септември 2020 г. 32-годишен ирландец беше хванат да дълбае с метален предмет инициалите си, а месец по-късно 14-годишно германско момиче бе хванато в същото провинение, припомня БНТ.

Дневник