Обновеният електрически кросоувър AITO M5, създаден от джойнт-венчъра между Huawei и Seres, влезе в продажба в Китай. Новостта се предлага в няколко версии със задно и със задвижване на всички колела, съобщава CarNewsChina.
      
Новата версия на AITO M5 впечатлява със стилен дизайн с тесни фарове и масивна радиаторна решетка. На покрива е монтиран лидар за работа на някои системи за сигурност. Отзад се забелязват иновативни светлини, които са свързани с LED лента.

Дръжките на страничните врати са вдлъбнати в купето. Те се изтласкват само по време на ползване. Електрическият кросоувър може да бъде поръчан в шест цвята на купето. Базовото оборудване включва системи за подпомагане на шофирането от второ ниво с 12 ултразвукови радара и 5 камери.

Автомобилът е оборудван с 20-цолови джанти с пет спици. Зад тях са разположени червени спирачни апарати. Интериорът разполага с 10.25-инчов цифров инструментален панел и с 15.6-инчов дисплей на информационно-развлекателната система. Те работят на базата на операционната система Huawei Harmony OS 3.0. Също така вътре има две поставки за чаши и две зарядни устройства с поддръжка за безжично зареждане. Аудиосистемата Huawei Sound се предлага още от базовата конфигурация.
       
AITO M5 е оборудван с електрически двигател и с 1.5-литров бензинов мотор, който зарежда батерията. Версията със задно задвижване произвежда 272 к.с. мощност и 360 Нм въртящ момент, а вариантът със задвижване на четирите колела - 496 к.с. мощност и 675 Нм въртящ момент.

Интерес представлява максималният пробег, който е 1 455 км с пълен резервоар и заредена батерия. Версията със задно задвижване може да ускори от 0 до 100 км/ч за 7.1 секунди, а модификацията със задвижване на всички колела изпълнява това упражнение само за 4.4 секунди.

Базовата версия на AITO M5 се предлага на цена от 259 800 юана (32 700 евро). Ако пък клиентите искат 4х4, ще трябва да платят 279 800 юана (35 200 евро) за версията на кросоувъра със задвижване на всички колела.

Аutomedia.investor.bg