След като TMZ разпространи новината, че Ариана Гранде и Далтън Гомес са се разделили още през януари, все повече източници разказаха за случилото се пред различни издания.

Според близки до бившата двойка - двамата поддържат приятелски отношения, просто бракът им не е сработил.

Един от тях е споделил пред "Page Six" следното: "Те заедно стигнаха до решението да се разведат. Имаха проблеми и през зимата, но искат да останат приятели".

Друг пък коментира, че работят над трудностите, които им поднесе бракът. Според трети обаче Далтън е излизал по срещи (около и след месец януари), за които Ариана знаела и била напълно "окей" със ситуацията.

Изданието "Entertainment Tonight" пък информира, че приятелите и на двамата са били притеснени от скоростта, с която нещата между тях се развивали и следователно изостряли. "Приятелите на Ариана и Далтън винаги са били обезпокоени от техните отношения и са смятали, че връзката им в крайна сметка ще е краткотрайна", казва източникът. "Отношенията им са били нестабилни в различни моменти и са имали проблеми с намирането на време един за друг."

След като получи мечтаната роля в "Злодеида", Гранде напусна не само страната, но и съпруга си, за да започне работа по проекта. "Филмът напълно превзе живота ѝ", коментира близък до нея пред "RadarOnline".

Певицата пътува от Англия към Австралия и обратно от близо година и не е сигурно колко още ще остане, докато Далтън е в Америка.

"Бракът ѝ определено е останал на заден план и това е огромно напрежение", коментират около изпълнителката.

Иначе Гомес и Гранде се сгодиха през 2020-а. Благодарение на COVID-19 пандемията двойката прекарваше времето си заедно. Тази динамика бързо се промени, когато Холивуд получи зелена светлина за възобновяване на продукциите и Ариана се върна на работа. Освен това певицата е изтрила всички снимки в Инстаграм от сватбата си с интериорния дизайнер, която се състоя през 2021-а.