Адриана Пламенова Николова - Печенката стана за втори път световен шампион по бийтбокс. Младата плевенска музикантка и виртуоз по уникалното свирене с уста, наподобяващо музикални инструменти, сама съобщи за покорения нов връх в профила си в социалната мрежа.

"Направих го за втори път!!! Двукратен световен шампион по бийтбокс. 11 месеца от живота ми преминаха в подготовка. С доста лишения и дисциплина (без биричка и мазна храна), без социален живот (за което много се извинявам на близките си...надявам се да ми простите, но предпочетох да запазя в тайна това предизвикателство). Ще излъжа, ако кажа, че не ме беше страх. Беше ме и то много, но исках с това си "приключение" да докажа на всички мои ученици, които все мрънкат колко им е трудно, че няма невъзможни неща, стига да ги пожелаеш истински", написа във Фейсбук Печенката.

"Благодаря на всички, които направиха пътя ми по лек (те си знаят кои са...ДА, ЩЕ ПОЧЕРПЯ). Първия път се зарекох, че няма да си причиня тази "утрепия" отново. Сега пак се заричам...НИКОГА ПОВЕЧЕ", коментира Адриана Николова.

Адриана е оперна певица, пианист, артист и най-добрата в света жена битбоксър, а в нашата страна е единствената.

Родена и израстнала в семейството на плевенски музиканти, Печенката учи пиано и оперно пеене, завършва НУИ "Панайот Пипков" - Плевен и Музикалната Академия "Проф. Панчо Владигеров". 16-годишна се запалва по бийтбокса и започва сама да се учи, а скоро след това да се явява на състезания.

След "Хабанера на Кармен" от операта на Бизе тя блесва и в хита на Графа и Бобо "Дим да ме няма", а скоро след това излиза и първият й самостоятелен клип "Този бийт". Сега Ади Печенката стъпи за втори път на бийтбокс върха.

Дир.бг