Двубоят между Илон Мъск и Марк Зукърбърг ще се състои на фона на Древен Рим. Това написа основателят на "Тесла" в социалните мрежи. Той заяви, че избраното място е епично и декорът ще е специално подбран, за да пресъздава епохата на гладиаторите.

Мъск и Зукърбърг все още не са съобщили кога ще се проведе събитието, но на място ще бъдат поставени камери, за да предават на живо както в Twitter, познат вече като X, така и във "Фейсбук". В началото на тази седмица бе оповестено, че евентуалната битка в клетка между Илон Мъск и Марк Зукърбърг може да се проведе на 26 август.

Мъск добави, че е разговарял с премиерът на Италия Джорджа Мелони и министъра на културата Дженаро Санджулиано и те са дали съгласието си за "епичната локация" на битката. Тя ще бъде организирана от фондациите на Мъск и Зукърбърг, като всичките постъпления ще отидат за ветераните.

Мъск публикува в профила си в Х снимка, на която е вдигнал малкия си син във въздуха и под нея написа: Упражнявам бойните си умения с моя личен спаринг партньор.

До евентуалната битката, в която ще се използват смесени бойни изкуства, се стигна, след като през юли Meta (компанията - майка на Facebook, Instagram и Whatsapp) представи новата си социална мрежа Threads. Тя имитира добре познатата платформа Twitter, която Илон Мъск придоби преди малко повече от година. Мъск заплаши Зукърбърг и със съд.

Дневник