Писта за конни надбягвания в предградията на град Сиатъл се превърна в терен за праисторическо зрелище този уикенд, когато повече от 200 души се надбягваха, облечени в надуваеми костюми на тиранозаври, съобщи АП.

Тазгодишното издание на световното първенство с костюми на тиранозаври рекс се проведе на пистата за конни надбягвания „Емералд Даунс“. Събитието, което за първи път се състоя през 2017 г., организирано от компания за борба с вредителите с цел насърчаване на екипната работа на служителите си, завърши с фотофиниш в неделя, като трима състезатели преминаха финалната линия заедно.

Оушън Ким от Хавай спечели първата награда в бягането на 100 ярда (около 90 метра), а на второто място се класира Колтън Уайнгър от Айдахо. Сет Хърши от Рентън, Вашингтон завърши трети.

Видът тиранозавър рекс е обитавал планетата преди около 65 милиона години. Проучване, публикувано преди две години в сп. „Сайънс“, установи, че около 2,5 милиарда представители на този вид са живели някога. Холивудски продукции като поредицата „Джурасик парк“ допринесоха за обществения интерес към древния месояден хищник, посочва агенцията.

БТА