Повечето хора са традиционалисти и не изневеряват на установените навици. Зимата е сезонът за планината, а лятото задължително се свързва с морския бряг. Но какво би се получило, ако не спазим традицията и излезем извън стереотипа, в който битуваме от деца? Май звучи интересно!

Всеизвестен факт е, че морето е пренаселено от май до септември всяка година, а нима не бягаме от града с идеята да си починем от градската джунгла, в която живеем?

Ето защо ще изложим няколко факта, които неоспоримо представят планината като по-доброто място за ваканция дори през лятото. Даже ще ви дадем точна локация, за да не ви затормозяваме с дълго проучване и избиране.

Представете си следното - горещ летен ден, въздухът пари, пясъкът също, плажът е пълен с летовници, които не се интересуват от вашето желание за релакс.

След тази стресираща гледка нека се пренесем сред прохладната свежест на планината, прекрасната природа, тишината и спокойствието, които само планината може да донесе през всеки сезон.

Факт номер едно - истинско спокойствие. То може да бъде постигнато само сред дивата планинска природа.


Обичате да плувате и затова предпочитате морето? Няма защо изборът ви да е толкова ограничаващ - планината също разполага с необходимото, дори съчетава полезното с приятното - плуване със спа.

Факт номер две - винаги чиста вода, която дори е лечебна. Няма защо да правите каквито и да са компромиси, все пак летният отпуск е един, насладете му се докрай.

Следващият факт - множеството от активности, с които можете да разнообразите своята почивка - колоездене, пикник, или просто спокойна разходка - и всичко това на чист въздух, които ще възвърне жизнеността ви.

Ако сте настроени за парти и сте любители на забавленията до късно - на правилното място сте. И това желание може да бъде удовлетворено с лекота.

А както обещахме, даваме конкретна дестинация - Банско. Какво по-хубаво от това да съчетаете мечтаната отпускаща почивка сред природата с редица културни забележителности и развлечения, които предлага  този красив планински курорт?

Няма защо да се чудите. За да сме още по-конкретни, ще дадем и няколко неоспорими факта за хотел в Банско, който несъмнено ще удовлетвори и най-големите ви капризи - апартхотел “Лъки Банско Спа&Релакс”.

В този петзвезден рай ще откриете всичко мечтано, което описахме дотук, че и повече.


Денят може да започне с преход в планината Пирин, организиран от опитен водач. След това можете да се отпуснете в неповторимия спа център, в който ще откриете наслади от Изтока и не само. Освен спа процедури и масажи, хотелът предлага и невероятни терапии, след които наистина ще се усетите отпочинали и свежи.

След тези отпускащи процедури можете да поплувате в биобасейна, в който има минерали от Мъртво море, слушайки нежна музика, чрез която ще изпаднете в нирвана. Убедително звучи, нали?!


За да не се чувствате ощетени и за да се радвате на приятен загар по кожата, спокойно можете да се отпуснете в ултрамодерния солариум, с който разполага хотелът.

В петзвездният Банско хотел ще се погрижат за вас и всички ваши нужди. Ако сте запалени по фитнеса и не можете да изкарате почивката без редовните тренировки - спокойно! Тук ще откриете модерен и добре оборудван фитнес, а след тренировка ще можете да поглезите тялото си с масаж, сауна и парна баня. Съчетавате полезното с приятното и няма как да сте недоволни.

Ако сте нощна птица - има изненади и за вас. Все пак обещахме неоспорими факти, нали така?!

Ресторант “Леонардо”, който е част от хотел “Лъки Банско” предлага подбрани ястия от истинската италианска кухня. Искате морски дарове - готово! Едни от най-добрите готвачи ще приготвят за вас неповторими ястия с морски деликатеси. Интериорът на “Леонардо“ е издържан в стила на традиционните италиански ресторанти, като впечатление правят и модерните акценти.

А непосредствено до него се намира откритата аква зона на комплекса с басейн за малки и големи. Персоналът на ресторанта може да ви поднесе разхладителни коктейли направо на шезлонгите до водата.

Хотелът разполага и с лоби бар, в който можете да разпуснете след вечеря - екзотичен коктейл, гореща напитка, нещо по - традиционно, налично е !

След този вълнуващ ден ще можете спокойно да се приберете в уютната си стая, да се насладите на спокойната нощ в планината и да се подготвите за нови подвизи на следващия ден.

Изгубихме бройката на неоспоримите факти, важното е, че се убедихте - лято, Банско, хотел “Лъки Банско” - това е правилният избор за вас!

*Съдържание на Лъки Банско Спа & Релакс

Източник на изображения: Лъки Банско