Плодовете са богати на витамини, минерали и фибри, но някои от тях могат да причинят подуване. Ето кои са те:

Ябълки
Ябълките са източник на фибри и пектини, които помагат за нормализиране на храносмилателния процес. Въпреки това, ябълките могат да причинят подуване и газове при някои хора. Изследване от Мичиганския университет установи, че ябълките съдържат фруктоза, която може да причини стомашен дискомфорт при хора с непоносимост към фруктоза.

Круши
Крушите също са източник на фибри и витамини. Те обаче съдържат сорбитол, който може да причини подуване и диария при някои хора. Изследване, проведено в университета в Мелбърн, установи, че яденето на круши може да причини симптоми на синдром на раздразнените черва при хора, страдащи от това състояние.

Кайсии
Кайсиите съдържат захар и фибри, които помагат за нормализиране на храносмилането. Въпреки това, кайсиите могат да причинят подуване и газове при някои хора. Изследване от университета в Мелбърн установи, че кайсиите съдържат фруктоза, която може да причини стомашен дискомфорт при хора с непоносимост към фруктоза.

Грозде
Гроздето е източник на фибри и антиоксиданти, които имат положителен ефект върху храносмилането. Гроздето обаче може да причини подуване и газове при някои хора. Изследване от университета в Мичиган установи, че гроздето съдържа фруктоза, която може да причини стомашен дискомфорт при хора с непоносимост към фруктоза.

Дарик