Супермоделът Линда Еванджелиста сподели, че е била малтретирана и насилвана от бившия си съпруг Джералд Мари по време на 5-годишния им брак.

Канадката беше омъжена за един от шефовете на известната модна агенция "Elite Model Management" в периода между 1987 г. и 1993 г., като направи шокиращите разкрития в документалната поредица "The Super Models".

"Осъзнах, че може би бях в грешната връзка. Но е по-лесно да се каже, отколкото да направиш крачката и да си тръгнеш от подобни насилствени взаимоотношения. Разбирам го, защото самата аз изживях подобно нещо. Но не е просто въпрос на думи, да кажеш: "Искам развод, довиждане...", нещата не стават по този начин", разказва Линда.

Моделът споделя, че 73-годишният Джералд не е наранявал лицето й, защото е знаел, че именно то носи пари както на нея, така и на него.

"Омъжих се, когато бях на 22 години и си тръгнах, когато бях на 27 години. Тогава той беше взел всичко, което можеше от мен. Но поне вече бях в безопасност и получих свободата си", обяснява Еванджелиста.

През 2020 г. бизнесменът беше обвинен в изнасилване от 7 жени, като още тогава Линда публично даде подкрепата си за тях, заявявайки, че им вярва, защото самата тя е била негова жертва. Именно техният кураж да излязат напред и да споделят какво им се е случило, дали сили и на самата нея да разкаже за насилието, което той нанесъл и на нея.

"Благодарение на силата на тези жени, които излязоха, ми даде кураж и на мен самата да проговоря. Искам да има правосъдие. Искам за*ници като него да си помислят два пъти и да се страхуват и искам жените да знаят, че не са сами в една такава борба", разказва още Линда.

Самата тя обясни, че по време на брака си с Джералд до нея не е достигала информация за сексуалното насилие, което вече бившият й мъж е подлагал манекенки от агенцията му.

Според информация от миналата година той е изнасилил множество момичета, най-малката от които била на 14 години.

Дир.бг