Легендите на Kiss - Джийн Симънс и Пол Стенли, са изправени пред съд заради смъртта на един от дългогодишните им китарни техници, чието семейство твърди, че всичко е започнало от положителния тест за COVID-19 на Пол, пише TMZ.

Според документи, получени за таблоида, семейството на покойния техник Франсис Стюбер твърди, че той е починал два дни след като се е заразил с COVID по време на турне с групата през октомври 2021 г. Роднините му са на мнение, че вирусът е започнал да се разпространява сред персонала на турнето още през август, след като Пол бил първият заразен. Според тях случаите на COVID-19 продължили да нарастват поради слабите политики за безопасност по време на концертите.

В иска семейството на Франсис посочва, че всеки по време на турнето, който се е разболял, е бил инструктиран да се постави под карантина в хотелската си стая, но само това. По техни думи Франсис се заразил, докато е бил в Детройт. Семейството му смята, че дългогодишният мениджър на Kiss - Док Макгий, не е успял да организира медицински персонал, който да посети и прегледа Стюбер в хотела, въпреки че е обещал, че ще бъде посетен от медицинско лице.

Вместо това Макгий помолил друг член от екипа на турнето да провери Франсис, но техникът бил намерен мъртъв в стаята си, когато човека е отишъл. TMZ информира, че почерненото семейство е предявило иск за обезщетение срещу Джийн, Пол, Док, и хотелите "Marriott" и "Live Nation."

Дир.бг