Коледа е магично време, когато се събират семейството и близките. Но какво ще кажете за едно по-различно събиране от рода на фирмено коледно парти? Това е идеалният момент да съчетаете бизнеса с удоволствието и да отпразнувате успехите през годината годината с вашия екип. Ето някои креативни идеи и насоки, с които да направите вашето фирмено коледно парти неповторимо.

На какво да обърнем внимание при организацията?

Първата стъпка към незабравимото фирмено коледно парти е добрата организация. Тя включва избор на подходящо място, планиране на бюджета и осигуряване на подходяща програма за вечерта. Ето на какво още е добре да обърнете внимание:

  1. Внимание към детайлите – декорация и настроение

Декорацията е ключова за създаване на празнично настроение. Използвайте традиционна украса от свещи, клончета от елха и звезди. А ароматът на ябълки и канела ще добави последния щрих към перфектната атмосфера.

  1. Музикални моменти

Музиката е сърцето на всяко парти. Независимо дали сте наели изпълнители на живо, или някой популярен DJ, се уверете, че плейлистът включва обичаните коледни хитове, които ще повдигнат настроението на всички.

  1. Изненади и специални пожелания

Това обикновено е официалната част на такъв тип събития. Отделете специално време, през което управителите и служителите може да споделят своите благодарности и пожелания за предстоящата година.

  1. Снимки и спомени

Осигурете фотограф или фото-будка, където служителите може да запечатат специалните моменти от вечерта. Такива снимки са ценни спомени, които се съхраняват години.

  1. Храна и напитки

Храната присъства почти на всеки празник. Спрете се на меню, което отговаря на разнообразните вкусове на вашите служители – от традиционни коледни ястия до актуални веган опции.

Какви игри и забавления да включим във фирменото парти?

Всеки организатор на фирмено парти знае, че ключът към успешното събитие е забавлението и взаимодействието между служителите. Това помага за създаване на по-свободна и радостна атмосфера. Може да включите следните игри в програмата на вашето коледно събитие:

  • томбола с награди – тази класическа игра е подходяща за голям колектив. Всеки участник получава номер, а след това се теглят печеливши номера. По този начин всеки има възможността да спечели интересни подаръци, а вълнението от очакването добавя допълнителна емоция към вечерта;
  • "Тайният Санта" – това е любима традиция в много офиси по света. Служителите изтеглят име на колега и купуват подаръци анонимно един на друг. При тази игра е препоръчително да се определи бюджет, така че всички подаръци да са в една ценова категория;
  • коледни песни – музикалният елемент е неразделна част от празниците. Сформирайте отбори и организирайте състезание по надпяване. Това не само ще отвори възможност за тиймбилдинг, но и ще добави веселба и динамика към партито.

Включването на тези игри и забавления ще направи фирменото коледно парти незабравимо и ще създаде много топли спомени сред колегите.

Съдържание на travelmanagement.bg