Ефектен пиар или абсолютната истина - засега не се знае, но нещо много приказно и мило се случи на бала на принц Кристиан по случай 18-и му рожден ден - Пепеляшка си забрави пантофката в двореца.

Галата по повод пълнолетие на принц Кристиан от Дания беше направо като от приказка - и дори има една реална Пепеляшка, на която ѝ липсва обувка, пише "People".

Кралски особи от цяла Европа (включително редица други бъдещи монарси) се събраха в неделя за тържеството в двореца Кристиансборг в Копенхаген. Гостите носеха тиари, бални рокли, военни униформи с почести, но една персона от купона напусна вечерта без важна част от облеклото си.

В понеделник от кралския двор се публикуваха в Instagram снимка на една единствена бляскава, открита след края на празненството.

"Пепеляшка ли си е забравила обувката снощи?", написаха придворни към кадъра.

"Когато гостите на гала вечерята на Нейно Величество кралицата вчера се прибраха вкъщи, тази самотна обувка беше оставена в замъка Кристиансборг. Притежателката ѝ е добре дошла да се свърже с нас, за да ѝ я върнем", завиха още оттам.

Въпреки че беше официална гала, все пак имаше много забава, което може би е накарало някои гости да свалят обувките си за по-голям комфорт. Вечерта включваше специално представление, което кралица Маргрете организира, за да изненада внука си, който в момента е втори в линията за наследяване на датския трон.

"Дансингът беше осветен, когато "Benjamin Hav & the Family" изнесоха концерт след вечерята", споделиха от двореца с видео в Instagram. "Концертът беше изненадата на Нейно Величество Кралицата за всички гости", добавиха те.

Клипът показа принц Кристиан, който пляска в такт с музиката и малкият му брат, принц Винсент, който развълнувано подскача.

На партито беше принцеса Катарина-Амалия от Холандия, 19-годишната наследничка на холандския трон, която съчета своята рокля с пелерина в кралско синьо със сапфирената тиара на кралица Ема от Холандия и популярен тренд: сатенени обувки на "Manolo Blahnik" със сребърна катарама. Това е същият стил, който героинята на Сара Джесика Паркър, Кари Брадшоу, носеше в "Сексът и градът" за сватбата си с г-н Големия като нейното "нещо синьо" по пътеката към олтара.

Принцеса Амалия не е единствената кралска особа, която има тези обувки в гардероба си. Кейт Мидълтън носеше същия чифт в зелено за първия си официален съвместен портрет с принц Уилям.

Принц Кристиан позира за снимки и с принцеса Естел от Швеция, на 11 години, принцеса Ингрид Александра от Норвегия, на 19, принцеса Катарина-Амалия и принцеса Елизабет от Белгия, на 21.

Дир.бг