Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ реализира четвърто издание на инициативата „Проектна седмица“ – част от дейностите по проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Темата на събитието е „Добри практики в аграрния сектор“, а участници в него са студенти от образователно – квалификационна степен Бакалавър и Магистър на специалност „Растителна защита“.

В рамките на една седмица (07. – 14.11.2023 г.) младите специалисти, напътствани от ментори-преподаватели от катедра „Растителна защита, ботаника и зоология“ при Шуменски университет, ще имат за задача да намерят и систематизират информация по темата. Резултатите от своята работа студентите ще презентират пред експертно жури, свои състуденти и специалисти от аграрния сектор. Семинарът за представяне на резултатите ще се проведе на 14 Ноември 2023 г. от 09:00 ч. в зала „Сава Доброплодни“ на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в гр. Шумен

На събитието са поканени гости с практически опит в сферата, с които студентите ще могат да обсъдят приложимостта в местни условия на представените добри практики.

Инициативата „Проектна седмица“ има за цел да провокира у младите хора интерес към практическото прилагане на нови научни резултати и технологии при решаването на конкретни задачи в практиката.

www.eufunds.bg

Проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 -2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове

Платена публикация