Обичаме футбола. Искаме да играем, искам да съм като Меси, Мбапе, Роналдо… Това  са част от мечтите на най-малките играчи на футболен клуб “Волов” в Шумен. 25-те момчета са на по 7 - 8 години и сега започват да учат тънкостите на играта.

На първите неща, които децата трябва да знаят за Цар Футбол, ги учат двама от най-опитните треньори в Шумен Стоян Чешмеджиев и Огнян Николов. Двамата виждат искрите в очите на момчетата, когато докоснат топката и ги разпалват още повече. Децата искат да играят и да се учат на футбол и ние сме длъжни да им осигурим условията за това, казват треньорите.

Заниманията на този отбор са два пъти седмично, като при лошо време се тренира навън, а заради крехката им възраст в студените дни се ползва зала. Това че не са на терен, не спира ентусиазма на малчуганите и те работят усилено за следващия си официален мач. 

А за да се поддържа искрата за футболната игра, са нужни не само тренировки и внимание. Много важен елемент е и екипировката. Грижата за нея учи децата на дисциплина, подреденост, внимание към нещата, прави ги отбор. А когато и екипите са нови, радостта е двойна.

Децата на Волов вече са облечени с нов пълен екип от ХИПОЛЕНД. От магазина, чиято мисия е да има усмивки по лицата на децата, дариха екипировка на шуменските малки футболни таланти. Всеки един от играчите на Волов е облечен с гащета, фланелка, чорапи и анцуг с логото на Хиполенд отпред и номера си и логото на Волов на гърба. Отборът вече се представи с екипите при участието си в турнирите по Футбол 5 в зона Варна. Този вариант на футболната игра навлезе преди няколко години и е първата форма на регламентиран футболен мач, до който малките футболни таланти могат да се докоснат. 

Малките футболисти вече имат записани победи с новите си екипи. Малчуганите обещават да се раздават и горят и на тренировки, и на официални мачове. Децата и техните треньори благодарят на Хиполенд за подкрепата. 

 

Съдържанеие от ХИПОЛЕНД