Благотворителен концерт под наслов „Да помогнем на Ники“ ще се състои на 14 ноември (вторник) от 18.30 часа в зала „Арена Шумен“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Събитието се организира с цел набиране на средства за лечението на Николай Николаев от Гълъбово, който е с диагноза „Детски аутизъм“. Община Шумен също се включва в инициативата в подкрепа на Ники, като осигурява безвъзмездно базата и сцената за провеждане на концерта.

В благотворителното събитие ще участват изпълнителите Димитър Кърнев и Радостин Василев от група „D2“, Искрен Пецов, групите „Уикеда“ и „Тime Jugglers“, поп фолк изпълнителите Тереза, Салко, Тони, Самар и Еви Аспарухов, Танцова формация „Танцувалня“, Миглена Стоянова и Лора Красенова.

Минималният вход за концерта е 10 лв., а за деца до 7-годишна възраст входът е безплатен.

Николай Николаев е с диагноза „Детски аутизъм“ и се нуждае от периодични вливания на стволови клетки. Назначено му е лечение в частна клиника за прилагане на метода за аспирация на костен мозък. Един курс е на стойност 20 000 лв. Продължителността на един курс е от 7 до 10 дни, а за постигане на максимални резултати се препоръчва да се провеждат минимум по 3 курса годишно. Шанс за подобряване на здравословното му състояние е операция в Турция.

Обявена е и дарителска сметка за набиране на средства:
Банка ДСК
IBAN: BG95STSA93000030086616
Николай Радославов Николаев

ШУМ.БГ