Двама шофьори са установени да карат след употреба на алкохол през вчерашния ден. При единия дрегерът показа 2,82 промила, другият отказа да бъде тестван, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

За проверка на бул. “Симеон Велики“ в Шумен от екип на пътна полиция вчера около 15,30 часа бил спрян водач на лек автомобил Шкода Фабия с шуменска регистрация. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 55-годишен мъж от Шумен. Пътните полицаи го тествали с дрегер, който отчел 2,82 промила алкохол в издишания въздух. Водачът дал кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Около 21,45 часа за проверка на пътя Шумен - Варна бил спрян водач на лек автомобил Дачия Логан със софийска регистрация. Автомобилът бил управляван от 50-годишен мъж от Русе, който лъхал на алкохол. Отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози. Отказал да даде и кръвна проба за анализ. При направената справка било установено, че мъжът е с наложено административно наказание назад във времето отново за отказ на тест за алкохол.

По двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ