Двама мъже и една жена са задържани след полицейски проверки в Шуменско вчера. Единият е установен да шофира след употреба на алкохол, а в двама са намерени наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

49-годишен мъж от Шумен арестуван, след като е установен да шофира след употреба на алкохол. Около 12,30 часа вчера полицейски служители спрели за проверка на изхода за 5-ти километър водач на лек автомобил Опел Тигра с шуменска регистрация. Зад волана бил 49-годишен шуменец. Лъхал на алкохол и бил тестван с дрегер. Отчетени били 1,53 промила алкохол в издишания въздух.

25-годишен бил задържан за притежание на наркотични вещества. Криминалисти от полицейското управление в Шумен извършили проверка по оперативен сигнал. В обитавано от смядовчанина жилище на ул. “Христо Смирненски“ в Шумен била намерена ел. везна и метална кутия с около 10 г бледо жълто прахообразно вещество, което по негови данни е съставка за приготвяне на дизайнерска дрога. Иззето е, предстои да бъде изследвано в лаборатория.

26-годишна също е задържана за притежание на наркотични вещества. Около 12 часа вчера при извършена проверка в жилище на ул. “Владайско въстание“ в Шумен криминалисти от полицейското управление в града намерили и иззели около 2 грама суха тревиста маса. По данни на дамата веществото е марихуана. Иззети били и фасове и угарки от саморъчно свити цигари, които предстои да бъдат изследвани.

По трите случая са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ