От 3,00 часа сутринта машините ни са по улиците на Шумен. Вятърът навява снега, има и много паднали клони и паркирани коли, които затрудняват още повече чистенето. Това каза за ШУМ.БГ Асен Тодоров от „Автомагистрали - Черно море“.

Фирмата отговаря за чистенето на всички улици и булеварди в град Шумен, както и  общинската пътна мрежа.

„Положението е сложно, снегорини закъсват, имаме и няколко ударени паркирани коли. В работилницата ни спря токът и не можем да ремонтираме повредените машини“, каза Тодоров. Той обясни, че в първоначално по улиците е хвърлена сол, но в момента се чисти само "на гребло". В Шумен работят 25 снегорина на фирмата, а в цялата община са близо 40.

Управителят на Общинското предприятие „Чистота“ Евгений Цанков каза за ШУМ.БГ, че 30 работници са навън и чистят на ръка тротоарите и пешеходната зона в централната част на Шумен. „Хората са навън и чистят, колкото могат. Лошото е, че самите пътни платна не са почистени“, добави Цанков.

4 екипа са изпратили за премахване на паднали и опасно надвиснали клони от ОП „Паркове и обредна дейност“. „40 души работят от 6,30 часа сутринта. Има доста паднали дървета в целия град. Клони бяха препречили и пътя към 5-ти километър“, каза управителят на предприятието Златин Кайряков.

ШУМ.БГ