Отборът на “Шумен” изигра силен мач срещу непобедения досега “Черноморец”, но не успя да спре победната серия на бургаския тим, който спечели в зала “Арена Шумен” с 89:78.

Срещата бе от 10-ия кръг на националната баскетболна лига.

“Шумен” поведе през първото полувреме, но със силна игра в третата част “Черноморец” направи обрат и до края на мача не изпусна водачеството.

Бургазлии поведоха с 10:4 в първите минути, което накара Янко Янков да вземе прекъсване след, което “Шумен” показа друга игра и обърна резултата за 25:20 след първата четвърт. Шуменци успяха да съхранят аванса си и през втората четвърт, въпреки че гостите на няколко пъти се доближиха на точка до тях. На полувремето “Шумен” водеше с 44:42.

Веднага след подновяване на играта “Черноморец” изравни. Шуменци пак дръпнаха в резултата – 51:46. След това играчите от Бургас направиха серия от 7 точки и обърнаха мача. Домакините не позволиха през третата четвърт съперника им да се откъсне с голям аванс напред, но това стана в заключителната част, когато разликата стигна до 10 точки и се оказа достатъчна на “Черноморец” за победата.

Брайън Камерън, който игра не напълно възстановен, бе най-резултатен за “Шумен” с 20 точки, Уилфрид Ликей записа 18 точки и 14 борби, а с 14 точки се отчете Ивайло Тонев, който до преди седмица също се възстановяваше от контузия.

Христо Захариев записа 18 точки, 11 борби и 7 асистенции за победителите. Андрей Иванов реализира 17 точки. Той стана и MVP на мача. 15 точки вкара Тони Троча.

В следващия кръг “Шумен” гостува на “Ямбол”.

ШУМ.БГ